Liikunta

”Sormet ristiin, jalat koukkuun, pullistus ja pyllistys, venytys ja keinutus”

Liikunta voi olla paljon muutakin kuin pakkopullaa. Vielä, kun liikut vertaistesi kanssa, saat fyysisen hyödyn lisäksi iloa ja ystävyyttä.

Liikunta on tärkeä osa hyvinvoinnin ylläpitoa, myös neurologista sairautta sairastaville. Säännöllisellä liikunnalla on myönteisiä vaikutuksia muun muassa lihaskuntoon, liikkuvuuteen ja tasapainoon sekä myös mielialaan, unen laatuun ja keskittymiskykyyn. Ja se ei vaadi hikiliikuntaa tai omien voimavarojen ylittämistä, vaan pienetkin harjoitteet ovat tärkeitä.

Neuroyhdistys tarjoaa liikuntaryhmiä jäsenille kohtuuhintaan. On tanssia, joogaa, vesijumppaa, kuntosaliharjoittelua eli sellaisia lajeja, joita voit oman kuntosi sallimissa rajoissa harjoittaa. Ja on ihan ok sanoa kesken minkä tahansa harjoittelutunnin, jos et jotain liikettä pysty tekemään.

Tutustu liikuntaryhmiimme tämän sivun valikosta (vasemmalla tai tekstin alla päätelaitteestasi riippuen) ja ilmoittaudu mukaan. Jos toivot valikoimaamme uusia lajeja, voit ehdottaa niitä yhdistyksen järjestösihteerille, sihteeri(at)huny.fi. Tervetuloa mukaan liikkumaan porukalla!

Myös kunnat järjestävät erityisliikuntaryhmiä. Katso, löydätkö heidän valikoimasta sinulle sopivan lajin. Lisätietoja löydät kuntien omilta nettisivuilta.

Jos taas harjoittelet tavoitteellisesti jotakin urheilulajia, Suomen Paralympiakomitea ry :n sivuilta löydät helposti tietoa lajikohtaisesta liikuntatarjonnasta. Yhdistyksemme on Suomen Paralympiakomitea ry:n jäsenyhdistys ja näin ollen itsekin urheiluseura.