Parapurjehduksen tutustumisilta

Yhdistys järjestää vammaispurjehduksen lajikokeilun maanantaina 27.5.2024 klo 16.30. Tilaisuus pidetään Lauttasaaressa Helsingfors Segelklubb ry:n (HSK) satamassa (osoite Vattuniemen puistotie 1, Helsinki). 

Parapurjehdus on hauska ja monipuolinen laji, joka sopii hyvin niin lieväoireisille kuin erilaisia apuvälineitä käyttäville henkilöille. Tapahtumaan voi siis osallistua, vaikka käyttäisit esim. pyörätuolia liikkumisen apuvälineenä. Parapurjehdusta voi harrastaa nauttiakseen luonnosta ja vesillä olosta tai myös kilpaurheiluna.  

Illan tavoitteena on antaa perustietoa purjehduksesta, tutustua vammaispurjehduksen eri muotoihin, saada tietoa harrastamismahdollisuuksista ja sekä tietysti käydä myös kokeilemassa purjehdusta vesillä kokeneiden kipparien ohjauksessa. Tilaisuudessa on mahdollista kokeilla erilaisia liikuntarajoitteisille henkilöille soveltuvia purjeveneitä (mm. 2.4mR, Vesta ja Helmsman) sekä purjehdusta helpottavia apuvälineitä. 

Tilaisuuden hinta on yhdistyksen jäsenille 40 euroa. Avustajat osallistuvat tilaisuuteen maksutta. Kokeiluun mahtuu mukaan kuusi ensimmäiseksi ilmoittautunutta.  

Tilaisuus kestää noin kolme tuntia. Suosittelemme osallistujille omaa vapaa-ajan vakuutusta. Sataman klubitalossa on inva-wc osallistujien käytössä. Purjeveneissä ei ole wc:tä. Satamassa on tarvittaessa käytössä manuaalinen henkilönostin veneeseen siirtymisiä varten. Varaathan tilaisuuteen oman avustajan mukaasi, jos tarvitset apua siirtymissä tai muissa toimissa. Yhdistys tai HSK ei tarjoa avustusta tilaisuudessa. 

Huom! Tilaisuuden varapäivä on keskiviikko 29.5.2024 klo 16.30. Sääolosuhteiden vuoksi tilaisuus voidaan joutua siirtämään varapäivälle tai peruuttamaan. Tästä ilmoitetaan erikseen tapahtumaan valituille. 

Ilmoittaudu mukaan 12.5. mennessä tästä (linkki)

Tiedustelut sähköpostilla osoitteeseen liikunta(at)huny.fi. Lisätietoa parapurjehduksesta saat täältä (linkki).